Hvordan konvertere din personlige profil til Facebook page?

I går ble det annonsert at Facebook åpner for et nytt konverteringsverktøy som lar Facebook-brukere med personlig profil gjøre den om til en bedrift/merkevareside. På samme måte som med en merkevareside vil du få tilgang til Facebook Insight, annonseringsmuligheter, integrere applikasjoner og lignenede. Men som poengtert i varsel- meldingen er det en del ting man bør tenke over før man konverterer sin profil.

Konvertere eller ikke ?

Hvis du sitter og vurderer; bør jeg konverter min profil til en side, er det en enkel regel du må tenke over;“maintaining a profile for anything other than an individual person is a violation of Facebook rules”. Dette betyr at hvis du bruker din personlige profil til å fronte eller promotere en av kategorien beskrevet under bør du konvertere din personlige profil:

 • Et lokalt selskap  eller sted
 • En bedrift, organisasjon eller institusjon
 • Merkevare (produkt eller tjeneste)
 • Artist, band eller offentlig person
 • Underholdning
 • Samfunnssak

Facebook pages alternatives

Fordeler

For de som til nå har drevet sin merkevare eller bedrift gjennom sin personlig profil vil dette være en snarvei for å omgjøre dine venner til fans. Dette betyr at du ikke trenger å starte fra bunn med å bygge fanbasen din, samt at du mest sannsynlig vil ha gode relasjoner til brukerne ettersom de har valgt å være dine venner. Selv om brukere vil få en varsling om at et vennskap er omgjort til en like vil det være lurt å opplyse om en eventuelt konvertering slik at vennene dine ikke føler seg utnyttet.

Ulemper

Facebook noterer at det bare er bilder og venner som vil bli flyttet til din nye side, og de understreker «no other content will be moved». Dette kan forårsake at du mister mye verdifull data da veggmedlinger og tidligere Likes til andre sider vil forsvinne. Derfor kan det være lurt å laste ned all informasjon du har på Facebook. Dette gjør du ved å følge noen enkle steg:

 1. Gå til [Account]
 2. Trykk på [Accoun Setting]
 3. Scroll ned til «Download your information» og trykk [learn more]
 4. Trykk [Download]

Inside Facebook beskriver også en viktig faktor i prosessen med konvertering; har du mindre en 100 venner på Facebook har du mulighet til å endre navn på den nye siden, de med over 100 venner må bruke sitt eksisterende profil navn. Er du kjendis og har over 100 venner vil dette ikke være noe problem (forutsatt at du ikke har et artistnavn). For andre vil dette være en ulempe og man bør heller lage en ny bedriftsside uavhengig av din personlige profil. Det er også viktig å nevne at når du har konvertert din personlig profil til en side, kan du ikke bytte tilbake. Dette fordi Facebook ønsker å redusere antallet profiler som bryter med Facebooks reglement.

Hva er forskjellen mellom en personlig profil og en bedriftsside?

Bedrifts og merkevaresider er designet for bedrifter og organisasjoner som ønsker å bruke Facebook til å administrere sider og kjøre annonsekampanjer. En side har begrenset tilgang til informasjon på Facebook, du vil kunne se alle sidene og annonsene du eier men du kan ikke se profiler og innhold eid av andre. Invitasjon til siden og spredning av innhold skjer gjennom administratorenes nettverk og personlige profil. En personlig profil er for at du skal kunne kommuniserer med dine venner og koble deg opp mot merkevarer og bedrifter som du liker eller ønsker å følge.

Taktisk av Facebook ?

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Facebook ønsker å bygge bedrift og merkevaresider på plattformen. Man kan anta at de ønsker å skape et tydeligere skille mellom sider og personlige profiler, men i bunn og grunn er  det bedriftssidene og deres relasjoner med brukerne de tjener penger på. De nye innovasjonene som Facebook Places,Facebook Deals, Facebook Sponsored Stories, Facebook question etc er tilleggssfunkjoner for bedriftssider for å kunne bygge tettere relasjoner med brukerne.

Foreløpig finnes det ingen kjent løsning for å konvertere grupper til merkvareside noe som ville vært en alternativ løsning da det er mange bedrifter som fra tidligere har oppretter grupper og bruker det som sin bedrift eller merkevareside.

Hvis du har et spørsmål om Hvordan konvertere din personlige profil til Facebook page?
Ta direkte kontakt med Kristine

Om forfatteren: Kristine Dalene jobber som digital konsulent i Metronet. Hun har flere års erfaring innen fagområdene merkebygging, forretningsutvikling og strategi i digitale kanaler og jobber daglig med flere store norske selskaper. Kristine er lidenskapelig opptatt av ”The Social Web”, teknologi og innovasjon, samt hvordan digitale kanaler kan forbedre omdømme og fortjeneste for bedrifter.
Kontakt forfatteren gjennom: Email Twitter Google+ LinkedIn

Hei, vi har lukket kommentarfeltet, men stikk innom vår Facebook-side for å kommentere og ta en prat!

15 thoughts on “Hvordan konvertere din personlige profil til Facebook page?

 1. Dette er jo strålende nyheter for de som har gjort feilen med å opprette en personlig profil for sin bedrift?

 2. Pingback: Toveis Media | NYHET: profil på Facebook kan bli til side

 3. Hei Hanna :) Takk for link og tilbakemelding.
  Det stemmer, de som har opprettet en ulovlig profil bør konverter før Facebook sletter profilen.

 4. Dette høres bra ut, men hvordan får man lastet det opp igjen på den nye (bedrift)siden?

 5. Hei Jørgen :)

  Hva er det du skal laste opp? Har du allerede en eksisterende bedriftside eller bruker du din personlige profil og ønsker å konvertere den?

 6. Flott artikkel, men den beskriver hvordan man laster ned profilinnholdet sitt – ikke hvordan man konverterer fra profil til side? Noen som vet hvor man «går» i Facebook for å migrere?

 7. Hei Stella

  Takk for tilbakemelding. For å konvertere profilen din til side må du gå til

  https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate

  Da vil du få opp varselmeldingen som jeg beskrev over. Velg så hvordan side du ønsker å konvertere til. Dette betyr at din personlige profil nå er en business page.

  Test det ut og si i fra hvis det oppstår komplikasjoner.

  Kristine

 8. Hei Erlend:)
  Profilen din er privat, men det går ikke å opprette en lukket profil fra starten av. Men, du kan endre profil innstillingene (sikkerhet og synlighet ovenfor andre).
  1. Gå til account øverst i høyre hjørnet på profilen din
  2. Trykk på «Privacy settings»
  3. trykk på » Customize settings»
  4. Velg hvem som kan se hva av profilen din
  Hvis du trykker på «custom» i drop down menyen kan du velge hvem eller velge bort de som kan se profilen, bilder, vegg etc

  Var det svar på spørsmålet ? :)
  Kristine

 9. Jeg prøvde å gjøre dette for en kollega i dag. Da siden ble opprettet fulgte ikke vennene med. Nå står det 0 likes, og han hadde egentlig 1200 «venner» på sin tidligere facebookside. Hva har gått galt?!

 10. Hei Karoline

  Jeg har desverre ikke fasit på hva som kan ha gått galt, men jeg husker at det stod 0 likes på en side jeg konverterte men etter en «refresh» av siden så var vennene/likes på plass igjen.

  Det er mulig å konvertere siden tilbake til profil, da må du sende in en henvendelse til Facebook. Fyll inn skjemaet her: https://www.facebook.com/help/contact_us.php?id=189265951117017

  NB: Vær oppmerksom på at det er et brudd på Facebook regler å opprettholde en profil for noe annet enn en enkelt person.

  Gi meg tilbakemelding på hvordan det går:)

 11. Hei. Vet du hvordan man konverterer en gruppe med dens virksomhet til en side?

 12. Hei Halvor.

  For øyeblikket går det ikke ann å konvertere en gruppe til en side. (bare profil)
  Så vi anbefaler deg å opprette en side og varsle medlemmene i gruppen

 13. Hei,
  jeg har hittil hatt opprettet sider linket til min personlige profil med kursadministrasjon m.m. og dermed enklere kunnet administrere og hatt søkefelt raskere tilgjengelig. Nå har en annen opprettet en bedriftsside for meg på min lokale butikk, og søkefelt til alle mine facebookvenner (3000) er ikke automatisk tilgjengelig. Jeg synes det er tungvint å gjøre den synlig. Er det mulig å gjøre denne bedriftssiden om til min side ? Får heller ikke lagt til nye (meg selv og andre ansatte) som administratorer. På forhånd takk for svar !

 14. Hei Astrid Elisabeth,

  Bedriftssider man lager på Facebook er koblet til personen som oppretter siden.
  Her kan man legge til flere brukere som administratorer i etterkant.
  Når du skriver «Er det mulig å gjøre denne bedriftssiden om til min side ?», så skjønner jeg ikke helt hva du mener. Som person på Facebook har man sin profil(Timeline), bedrifter har sider og man kan opprette grupper for mindre «samfunn» «mennesker» etc.

  For at du skal kunne administrere siden må en bruker legge til deg som administrator. Da skal du kunne få siden tilgjengelig i søkefeltet og som snarvei fra hjemmesiden.»home, samt legge til nye admins.

  /Kristine